Prietenie intr-o farfurie

Vivat, Revoluţia Verde!

Posted on: 18 aprilie 2010


Am fugit de la piață, acasă, pentru a împărtăși bucuria cu voi, prieteni! A venit Primăvara cu adevărat!! E gândul pe care l-am avut în minte şi care m-a determinat să exclam bucuroasă: Vivat, Revoluţia verde!
Oricât de frig ar fi în timpul nopții, oricât de multă ploaie ar cădea, sau ne-ar lua vântul, de pe picioare, e totuși aprilie, iar anotimpul îşi cere drepturile
Cel mai bine se exprimă valenţele primăvăratice, la piață! Acolo unde e o adevărată explozie de clorofilă. Se găsesc munţi întregi de spanac, valuri de castraveți, ardei, ceapă verde, ridichi şi roşii pe deasupra. E adevărat, nu toate soiurile de roşii sunt producții autohtone. Cele mai multe au aterizat la noi, din spaţii orientale unde poate nici lumină solară nu au văzut şi nici cu apă nu s-au hrănit. Se poartă pipeta cu vitamine. Altfel, nu-mi explic cum pot creşte de pildă, căpşunile atît de mari şi de frumoase. Norocul lor că-s parfumate şi pe deasupra „gustăcioase şi bunăcioase” după cum sună reclama unui iaurt cu fructe.
Dar revenind la piaţa şi viaţa noastră de toate zilele vă recomand să nu uitaţi de verziturile tradiţionale: lobodă, dragavei, măcriş şi leurdă. Nu degeaba zicea poetul, (cu năduf) că „primăvara-i mama noastră, cresc urzicile pe coastă!”
Vivat, Revoluţia Verde!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noi cei care „bucătărim”

Noi cei care "bucătărim"

Pagina noastra de Facebook

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: