Prietenie intr-o farfurie

Nu e mare filozofie, dar e super măiestrie, în bucătărie!

Posted on: 28 aprilie 2010


Sau, cum m-au cucerit niste bete asezate cruciş în farfurie!
Am tot auzit zgomote suspecte in bucătărie. Dar cum nu eram pe teren propriu, mi-am zis să nu intervin doar dacă mi se cere ajutorul. Solicitarea nu s-a materializat. Pe mine m-a furat priveliştea, a se inţelege calculatorul şi căutările pe bloguri culinare când dintr-o dată, m-am pomenit chemată la masă. „Veniţi să vedeţi, veniţi să vedeţi ce armonie de culori in farfurie”, anunţa vocea de dincolo de zid. Cind m-am apropiat şi am vazut…am simţit cum ma pătrunde pe dinăuntru un fior şi toate cele se sucesc se chircesc si se pregătesc …Gust şi mă minunez: ce uşor punem etichete, cît de tare ne sperie gusturile noi, cît de neîncrezători putem fi în îndrazneala gospodinelor de a combina condimente. Cititi şi vă minunaţi! Inclusiv de cromatică, frigaruile de porc dar si chiftelutele fara usturoi, sunt delicioase!

o bunatate ...

frigarui super bune

Pentru o porţie sănătoasă, aveţi nevoie de carne de porc taiata cubulete nu prea mari, cam 700 g, care se lasa la marinat cam o ora (la rece) intr-un baiţ alcătuit din: Curry – ¼ lingurita, condiment Barbeque – ¼ lingurita ghimbir macinat – ¼ lingurita, Chilly – ¼ lingurita, 2 linguri sos de soia light, 2 linguri ulei de masline
şi ¼ lingurita, de piper. Bucatile de carne (scoase de la marinat )se infig in tepuse si se prajesc la gatar. Mai apoi ne ocupăm de orezul care se fierbe in apa cu sare (apa de trei ori mai multa decat orez), care se scurge cand este gata, se pune inapoi pe foc impreuna cu 2-3 linguri de ulei de masline, se amesteca cu aprox 100g cascaval ras si citiva ml de vin alb cam ½ de pahar, sare, piper, ardei rosu tocat marunt si patrunjel verde tocat pt culoare. Mai departe, se amesteca pe foc pana se topeste cascavalul; (se amesteca continuu sa nu se prinda de fundul cratitei). Pentru a „rupe gura tirgului” aşa cum a procedat şi gazda mea, orezul, se poate pune intr-o forma (castronel de mici dimensiuni) al cărui continut se rastoarna pe farfurie.
Salata o pregatiti astfel: frunze de salata verde, 4 rosii, ceapa rosie taiata rondele, 4 linguri de ulei + 2 suc de lamiaie – se amesteca bine (pana devine o emulsie) adica sos vinegretă. Garantat ca e super bună!
Si inca ceva: se asezonează cu vin, de care doirţi. Noi am preferat Tokkay, pentru că a fost primit de la prieteni.
După asemenea experientă mi se intăreşte convingerea că cel mai bine mi se potriveşte să fiu musafir!

Reclame

8 răspunsuri to "Nu e mare filozofie, dar e super măiestrie, în bucătărie!"

Ador si eu frigaruile…

Numai cum noi nu prea consumam carnuri grele… le ador pe alea de pui, cu ciuperci, rosii, ardei… si ce se mai iveste…

Da draga mea, însă ceea ce am primit pe frigăruie a fost foarte puțin. Si eu am renuntat la porc, dar din cind in cand, adica rar, merge..Cat priveste orezul, e o bunatate gatit asa cu vin si cascaval!

No,dragele mele,vorbiti de mancaruri sanatoase,iar voi dati cu frigarui,carnatarii.Da,sint fff bune,dar cum stam cu printzipile ?!

Pai draga Koogler, nu ne certa prea tare. Postam si noi ce primim, ce place ochiului. Promovam si apreciem bunavointa si prietenia, pana la urma. Nu le putem impaca, chiar pe toate.

Frigaruile sunt foarte sanatoase. Carnea la gratar e foarte sanatoasa. Daca era prajita, era altceva… dar asa…
Iar daca e problema la carnuri grele… nu e nimic mai sanatos ca o frigaruie cu carne de pui si legume. Si proteine, si vitamine, si fibre, si fara uleiuri, si niste condimente care stimuleaza metabolismul…

Asa ca stam foarte bine cu principiile.

Multumim pentru ajutor draga DianaEmma. Incurajarile nu strica niciodata!

Eu am dorit doar sa va provoc!.Si mie imi place carnea,e drept consum moderat.Va urmaresc in continuare si o pun pe a mea/nevastuica/sa fie atenta la voi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Noi cei care „bucătărim”

Noi cei care "bucătărim"

Noi cei care "bucătărim"

Pagina noastra de Facebook

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: