Prietenie intr-o farfurie

Magia tortului cu fundita

Posted on: 30 aprilie 2010


Ce sa fac, ce sa fac, sa impac si capra si varza? Sa fie un dulce usor si fara foc si la extraviteza?
Pai ce sa fie, daca nu tortul cu portocale pe care vi-l prezint in toata splendoarea lui. Cei care au avut bucuria sa-l deguste, l-au apreciat pe masura. Am primit si premiu: fundita care il inconjoara.
Sunt combinatii luate cite patru. Adica: 4 oua, 400 gr. de zahar, 4oo ml lapte, 4 plicuri de gelatina, mai apoi o cutie cu ananas, 150gr. stafide, 1 l de frisca vegetala, un pachet de piscoturi.

Pentru gospodinele experimentate, e destul atit, iar pentru cele care au curiozitati in privinta modului de lucru le spun ca gelatina se lasa la inmuiat intr-o jumatate de cana cu apa timp de 20 de min, sau se respecta instructiunile de pe plic. Ouale se separa, se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, laptele si gelatina inmuiata. Se pune vasul la foc mic, se infierbanta compozitia dar fara sa fiarba si se amesteca mereu. Cam in atit sta greutatea producerii cremei care musai trebuie sa se raceasca. In trei sfert din cantitate se adauga frisca batuta si incet incet se adauga stafidele care au stat in prealabil la inmuiat in rom, dar si bucati de ananas si zeama de lamaie.

Cea mai nostima este aranjarea: se ia o cratita destul de incapatoare, se imbraca interiorul cu folie de nylon, si se aseaza piscoturile in picioare, de jur imprejur. Pe fundul cratitei se cladesc dupa imaginatie, felii de portocale sau alte fructe. Dupa care in interior se toarna crema de frisca. Nu mai e nevoie de nimic decat de frigider si de timp. Adica cel putin 12 ore. Inainte de servire, se intoarce cratita cu fundul in sus, se indeparteaza folia si gata! Tortul poate fi servit, chiar si cu o fundita decorativa. Ce va spuenam eu? Nu-i greu deloc. Si unde mai pui ca indeplineste toate cerintele: fara foc, fara fum si fara costuri prea mari.
Dati de stire daca va place!

Reclame

2 răspunsuri to "Magia tortului cu fundita"

Adriana, este a doua oara cand vad minunatia de tort …tot in poza …si stiu ca e facut de tine .
Voi avea grija sa te conving sa ne promiti ca il vom degusta , dar nu asteptam …stii tu pana cand ,,,,noiembrie….
Miha

ok, ok, sa ne gasim timp si motiv de-o sueta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noi cei care „bucătărim”

Noi cei care "bucătărim"

Pagina noastra de Facebook

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: