Prietenie intr-o farfurie

Bunătăţi cu ciuperci şi desert de sezon

Posted on: 9 iunie 2010


In ultima perioadă, am călătorit. Nu foarte departe de Reşiţa, dar destul ca să pot spune asemeni multora că Romania e frumoasă şi merită vizitat orice colţişor ascuns. Ce bucurie, să prinzi vreme bună şi să nu plouă, in concediu! Dar şi mai mare bucurie, atunci când prietenii te invită la un „party” in natură.

Da, am participat la un „party” cu iz englezesc şi invitaţi pe măsură: din Anglia, Elveţia, Franţa dar şi de la Boston, din Statele Unite ale Americii. Nu insist asupra amănuntelor tocmai pentru că suntem pe un blog cu specific culinar, dar trebuie să vă explic contextul: Fundaţia Raţiu din Turda judeţul Cluj şi-a chemat acasă sponsorii, prietenii, cei care de peste „mări şi ţări” sunt sprijin de nădejde in desfăşurarea diverselor programe şi proiecte in folosul comunităţii locale. Astfel in perioada 4-6 iunie, au avut loc diverse manifestări pentru a marca implinirea a 6 ani de activitate a Centrului Raţiu pentru Democraţie şi 10 ani de la dispariţia cunoscutului om politic Ion Raţiu.
In program a fost inclusă şi o deplasare in pădurea din localitatea Petreştii de Jos, aflată in spatele Cheilor Turzii, unde invitaţii au fost răsfăţaţi cu o cină de poveste, (asta ca să fie în ton cu reprezentaţia tinerilor care activează in cadrul Asociaţiei de teatru ATIR). După „Visul unei nopţi de vară” de W.Shakespeare, fragment jucat în iarbă pina la brîu a urmat, ceea ce in cîteva imagini, veţi vedea mai jos: un ospăţ, gustos, sănătos, cu pui, mămăligă la ceaun şi ciuperci cu praz.
Bunatati englezesti

Pandişpan cu sos de fructe de sezon: căpşuni, vişine şi zmeură, imbogăţite cu smântână şi o frunză de mentă. Deliciul care a cucerit oaspeţii!
Desert cu fructe de padure si menta

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noi cei care „bucătărim”

Noi cei care "bucătărim"

Pagina noastra de Facebook

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: