Negru, în camaşă albă…de cocos
Posted 27 iunie 2010
on:Mihaela, prietena noastră propune o prajiturica delicioasă care nu e greu de făcut, merită să încercaţi!
Blatul se prepară din 7 oua, 10 linguri zahar, 8 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 varf de cutit de praf de copt sau bicarbonat
Crema: 400-500ml lapte se fierb cu 5 linguri faina. Separat, se amestecă un pachet de unt + 200g zahar pudra. Cand s-a răcit crema, se amestecă cu untul mentionat anterior.
Blatul de taie in patratele si apoi fiecare patratel se taie pe jumatate, iar apoi se umple si se da si pe margine cu cremă. La final se tavalesc prin cocos. Deasupra se poate face o glazură din 3 linguri zahar, 1 lingură de apă, 1 lingura cacao, unt cât o nucă – se da un clocot si calda se pune deasupra sau se topeste o ciocolata simpla sau cu alune, asa ca in poza.
O prăjiturică gustoasă şi apetisantă care se portiveşte perfect gospodinelor aflate in permanentă criză de timp, in alergătură între jobb-ul oficial si cel casnic.
28 iunie 2010 la 5:51 pm
Arata foarte bine.
28 iunie 2010 la 8:06 pm
Da si e tare gustoasa, cu alune deasupra. Multumim pentru apreciere