Prietenie intr-o farfurie

Dulceaţa de vişine primită de la Laura, mmm…extra!

Posted on: 14 iulie 2010


Prietena noastră, bloggeriţa Laura, s-a gandit la caracterul practic al timpului petrecut în bucatarie. Intre borcane, vişine, zahăr şi oale, s-a găsit loc şi pentru aparatul de fotografiat. Util instrumentul cu care a imortalizat, pas cu pas episoadele producerii unei dulceţi, delicioase.
Laura, povesteşte:
Daca tot e perioada dulceturilor va ofer o reteta de dulceata, in cazul meu de visine. E gata in doar 5 minute si este fooooarte buna. Nu trebuie decat sa urmariti reteta de pe plicul Gelfix.

Visine


Ingrediente
1 kg de visine
500 gr zahar
1 plic Gelfix de dr. Oetker

Visine curatate de codite si de samburi

Mod de preparare:
Visinele le spal şi le curat bine de codite si samburi, dar le las cat de intregi pot.

Cea mai mare parte din zahăr, aprox. 400g o amestec cu visinele inainte de a le pune la fiert. Las sa dea în clocot.

visinele puse la fiert

Borcan de dulceata sterilizat

Restul de zahar il amestec cu pudra gelfix si suc lasat de visine dupa curatare (inainte de amestecul cu zaharul). Cand au fost practic oparite putin fructele, torn amestecul cu gelfix si las in clocot mic cca. 3 – 4 minute. Nu pun in borcan dulceata fara sa fac o proba sa vad daca se incheaga. E de ajuns o lingurita de dulceata pe o farfurie mica de cafea. Si gata! Pot incepe operatiunea „La borcan”.

Precizez, chiar daca la final, ca borcanele trebuiesc bine spalate inainte de utilizare, uscate si un pic incalzite. Dupa ce pun dulceata in ele, intotdeauna intorc borcanele cu capacul in jos pentru sterilizare.

Apoi le pun la pastrare, pana cand vor umple cu mandrie o portie de clatite (scoverzi) sau vor face deliciul pe paine, in compania unei cani de ceai de tei.

dulceata de visine la final

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Noi cei care „bucătărim”

Noi cei care "bucătărim"

Noi cei care "bucătărim"

Pagina noastra de Facebook

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: