Prietenie intr-o farfurie

OZN, conopidă sau broccoli? E Romanesco!

Posted on: 15 august 2010


A ieşit din ascunzătoare Romanesco şi a nimerit pe piaţa internaţională în jurul anilor nouăzeci ai secolului trecut. Era cultivat în regiunea Romei, unde a fost descoperit şi perfecţionat de către agricultorii olandezi. Astăzi, această legumă constituie un adaos la felurile de mâncare fierbinţi sau la antreuri precum şi la salatele bazate pe legume proaspete.

Englezii numesc romanesco – brocoli, francezii – varză iar germanii şi polonezii – conopidă. Unele persoane care nu se pot decide îl plasează undeva între brocoli şi conopidă. Dacă se ia în considerare forma acestuia (florile de romanesco amintesc de piramide sau un turn de minarete) teoria că acesta a picat din OZN pare chiar interesantă.

romanesco

romanesco


Romanesco este o plantă care alungă foamea, iar adiţional conţine foarte puţine calorii. Această legumă este de ajutor oamenilor care au probleme cu definirea gustului. Romanesco conţine zinc, care ajută la pierderea senzaţiei de gust sau a senzaţiei de gust metalic în gură.
romanesco OZN

romanesco OZN


Romanesco constituie o variantă excelentă pentru amatorii de conopidă cărora li s-au terminat ideile de preparare a legumei preferate. Poate fi preparat asemănător conopidei, dar este digerat mult mai uşor. Poftă bună!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noi cei care „bucătărim”

Noi cei care "bucătărim"

Pagina noastra de Facebook

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: