Prietenie intr-o farfurie

Pledoarie pentru hrean, transmisa de Mira, de la Chisinau

Posted on: 12 septembrie 2010


Cartoful, pătrunjelul, morcovii, ceapa, varza, merele nu lipsesc din aproape nici o cămară, pentru că le mâncăm zilnic, crude sau gătite. Ştiai că….. fructele şi legumele au şi proprietăţi terapeutice? Dacă eşti răcit(ă), ai febră, te doare capul, sau ai arsuri gastrice nu trebuie decât să alegi remediul potrivit. Mira, marturiseste: „eu care am gradina plina de hrean ma opresc la el ca sa va spun ca hreanul este bun la:

Tuse: se rade foarte fin o rădăcină de hrean proaspăt şi se amestecă, în părţi egale, cu miere. În cazul unei tuse prelungite, care nu cedează, se ia din acest amestec câte o linguriţă plină, de trei ori pe zi.

Guturai, infecţii urinare şi probleme de digestie: se prepară o infuzie cu o linguriţă de frunze la o cană cu apă. Deoarece are efect diuretic, infuzia este recomandată şi în stările febrile, căci favorizează transpiraţia şi răcoreşte.

hrean inflorit

hrean inflorit

Răni infectate: se rade fin o rădăcină şi se întinde pe o bucată de tifon. Cataplasma se aplică pe zona afectată cel mult cinci minute (substanţele active din hrean sunt puternice şi pot dauna pielii).

Dureri de cap şi de dinţi: hreanul ras se întinde în strat subţire pe o bucată de pânză care se aplică pe ceafă sau se înfăşoară în jurul gâtului”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Noi cei care „bucătărim”

Noi cei care "bucătărim"

Noi cei care "bucătărim"

Pagina noastra de Facebook

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: