Prietenie intr-o farfurie

Va plac scoicile? Mira, prietena noastra, are o sugestie

Posted on: 16 septembrie 2010


Ingrediente:
– 1 kg mussels intregi (scoici) congelate
– unt cu usturoi:
– 100 gr unt nesarat
– 5 catei de usturoi tocat fin
– 1 legatura de patrunjel tocat
– sare si piper dupa gust

scoici cu usturoi

scoici cu usturoi

Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la o temperatura cat mai mare. Se bate untul impreuna cu usturoi, patrunjel, sare si piper cu lingura de lemn. Puneti scoicile intr-o tava si turnati peste amestecul de unt cu usturoi iar apoi bagati tava in cuptorul incalzit lasand la copt timp de 10 minute. Se aseaza scoicile pe o farfurie si peste se toarna sosul de unt ramas in tava. Serviti scoicile garnisite cu o felie de lamaie si o crenguta de patrunjel. Sa nu uitati painea proaspata pentru inmuiere in sosul obtinut.

Nota:
Denumirea comuna mussel este utilizat pentru membrii de mai multe familii de moluste sau de moluste bivalve. Oamenii au folosit ca aliment mussels de mii de ani. in zilele noastre, mussels sunt fructe de mare consumate in special in Belgia, Olanda, Turcia, India, Franta, etc.(denumit moules marinières), in Franta se consuma foarte mult cu garnitura de cartofi prajiti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Noi cei care „bucătărim”

Noi cei care "bucătărim"

Noi cei care "bucătărim"

Pagina noastra de Facebook

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: