Prietenie intr-o farfurie

Prăjitură de sezon (cu mere). Dar la fel de bună poate fi cu prune sau alte fructe de toamnă

Posted on: 11 septembrie 2011


Pentru micul dejun de duminică dimineaţa, am primit o prăjitură cu mere în toată splendoarea ei. Fotografiată pas cu pas, de la stadiul de făină, unt şi ou până la produsul finit.
E foarte bună, vă recomandăm să o gustaţi şi mai ales să o preparaţi. Merită!
Mulţumim d-nei Mary Zillner din Villingen, Germania

Pentru prăjitura cu mere, pvă recomandăm să procedaţi astfel:

1. se face un aluat fraged: 250 g faina, 125 unt sau margatină, o lingurita praf de copt,100 g zahar,1 ou. Se pune aluatul ptr.30 min.la frigider.

2. 125 ml smântână lichidă se amestecă cu 2 gălbenuşuri,125 g zahăr şi 2 linguri de faina. Separat se bat cele 2 albuşuri şi se amestecă incet totul.

3. aluatul fraged se întinde pe o tavă rotundă, se taie merele şi se pun bucăţi peste aluat iar deasupra se aşează compoziţia de la punctul 2.
deasupra eu pune o floie de aluminiu pentru jumătate de oră petru ca albuşurile bătute să nu prinda culoare. Se lasă cam 80 min.la cuptor.

vă doresc pofta bună !

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

2 răspunsuri to "Prăjitură de sezon (cu mere). Dar la fel de bună poate fi cu prune sau alte fructe de toamnă"

Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

Multumim frumos! ne bucuram tare mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Noi cei care „bucătărim”

Noi cei care "bucătărim"

Noi cei care "bucătărim"

Pagina noastra de Facebook

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: