Prietenie intr-o farfurie

Poftiti la Sangria! Reţeta vine pe Facebook, de la Edith Frincu

Posted on: 20 octombrie 2011


Sangria este o bautura traditionala spaniola (care se bea si in Argentia, Portugalia).

Poate fi facuta dupa gust in orice fel de combinatii, si are la baza vinul rosu (uneori se foloseste si alb insa denumirea vine de la vinul rosu… ca sangele) si fructe.

Se poate folosi si lichior de portocale – Cointreau sau alte tarii daca doriti ca bautura sa iasa mai tare. Este minunata servita rece, la caldura casei, in sezonul friguros.

Ne trebuie: cca 500 ml vin rosu (puteti pune 1 l daca o vreti mai concentrata sau cantitate mai mare), 2-3 linguri de zahar,
sucul de la 2 portocale (eu am pus sucul de la o portocala si 500 ml de suc de mandarine acidulat, 1/2 lamaie, 1/2 lime,1 portocala, 1 piersica, o mana de zmeura, 300 ml apa minerala.

Cum se procedează:

In general la sangria se foloseste un vin mai putin pretentios, asa ca puteti pune orice vin aveţi sau doriti. Fie dulce fie sec, dupa preferinte. Eu am folosit un merlot demidulce.
Amestecam intr-o carafa/bol vinul, sucul de portocala (daca puneti suc acidulat nu il puneti acum) cu zaharul

Taiem fructele felii sau cuburi si le punem peste vin. Adaugam si taria. Dam la frigider 1-2 ore sa se macereze.

Puteti folosi ce fructe aveti. Fie doar portocale si lamai, fie caise/capsuni/ananas sau toate la un loc. Inainte de servire adaugam apa minerala rece. Servim in pahare cu cuburi de gheata.
Se poate pastra cca 1-2 zile la frigider. Apoi coaja citricelor devine amara.
Enjoy!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Noi cei care „bucătărim”

Noi cei care "bucătărim"

Noi cei care "bucătărim"

Pagina noastra de Facebook

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: