Prietenie intr-o farfurie

Felii cu nucă şi ciocolată

Posted on: 15 ianuarie 2012


Foarte bună prăjitura şi uşor de preparat, nu trebuie decât răbdare şi un pic de atenţie.
Aveţi nevoie pentru blat de: 6 ouă întregi, 150 grame de zahăr, 160 gr. nucă macinată, două linguri de făină şi un praf de copt. Gospodinele îndemânatice cunosc povestea pandişpanului. Adică, se separa albuşul de gălbenuş, se bate bine cu telul, până se întăreşte, se adaugă celelate şi se coace in tavă cu hârtie de copt.
Apoi se pune deasupra o cremă gustoasă, pentru care aveţi nevoie de: 2 galbenuşuri bătute cu 150 grame zahăr praf, 50 gr. nucă prăjită, tăiată cuburi, şi 2 linguri de cafea lichidă sau 1 linguriţă de cafea măcinată, plus un pachet de unt. Cumpăraţi din cel care are 85% grăsime, e mai bun, se obţine o cremă spumoasă. Deasupra se toarnă o glazură de ciocolată topită sau preparată din cacao cu zahăr şi fiartă pe foc încet. După răcire se întinde uniform. Dacă vreţi ceva ce nu presupune prea mare efort, atunci apelaţi la fulgii de ciocolată ce se găsesc în magazine.
Sper să vă placă!

Reclame

3 răspunsuri to "Felii cu nucă şi ciocolată"

Mi s-a făcut poftă doar uitându-mă. Nu vreau să mă gândesc ce ar fi dacă aș manca. 😀
Apropo, felicitări pentru blog!

Mulţumim frumos pentru aprecieri, mai scrie-ne!

Abia astept sa fac praji. Multumesc mult dragă Adriana pentru că ai postat-o. Felicitări şi succes în tot ceea ce faci !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Noi cei care „bucătărim”

Noi cei care "bucătărim"

Noi cei care "bucătărim"

Pagina noastra de Facebook

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: